«Οι Ποιητές μπαίνουν Φυλακή»

Μέσος Χρόνος Ανάγνωσης: < 1 λεπτό
()




Η “Atta Labs Inc.” και το «Περιοδικό Μαύρο Πρόβατο» σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διοργανώνουν στις 21 Μαρτίου 2016 στο Παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) «Γεώργιος Ζουγανέλης» του Νοσοκομείου Φυλακών Κορυδαλλού μια ποιητική δράση-παρέμβαση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ποίησης.

Ειδικότερα, οι «Ποιητικές Κυριακές», που διοργανώνονται από το «Περιοδικό Μαύρο Πρόβατο» (http://narrativa,gr), περνώντας στην κοινωνική υπηρεσία της “Atta Labs Inc.” (http://attalabs.com) «Plus Ultra», γίνονται εργαλείο πνευματικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης για τους κρατουμένους των φυλακών της χώρας. Γίνονται οι «Ποιητικές Γέφυρες» για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, φέρνοντας κοντά τους την ποίηση και την ποιητική έκφραση, με σκοπό να διατηρηθεί η επαφή τους με τις κοινωνικές δραστηριότητες και να παραμείνουν ενεργοί και ισότιμοι πολίτες.

Με τη δράση στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού θα δοθεί η ευκαιρία σε ποιητές να μπουν στη φυλακή και να επικοινωνήσουν με την ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα των οροθετικών κρατουμένων. Συγκεκριμένα, στη δράση αυτή ποιήματά τους θα διαβάσουν ο Νάσος Αθανασίου, η Χάρις Κοντού, η Μιράντα Διακουμάκη και ο Γιώργος Ερνέστο Μουρελάτος ως κεντρικοί αναγνώστες. Θα ακολουθήσουν οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ με δικά τους κείμενα, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο επικοινωνίας, συζήτησης και ανταλλαγής πληροφοριών και ιδεών μεταξύ των συμμετεχόντων.

Σου άρεσε;

Κλίκαρε πάνω σε ένα αστέρι για να βαθμολογήσεις.

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Λυπούμαστε που αυτή η ανάρτηση δεν ήταν ενδιαφέρουσα για σένα!

Ας βελτιώσουμε αυτήν την ανάρτηση!

Πες μας πώς μπορούμε να βελτιώσουμε αυτήν την ανάρτηση;

Share your love